Dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment privind creșterea numărului de cazuri Covid-19. Ce nu au înțeles românii nici până acum

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel se arată indignat din cauza comportamentului din ce în ce mai puțin responsabil al românilor. Din păcate, numărul cazurilor Covid-19 este în continuă creștere, ca de altfel, și numărul virozelor. Cu toate acestea, cetățenii nu par să mai fie îngrijorați de acest aspect, spunând adio pandemiei. Specialistul atrage atenția asupra faptului că ne aflăm încă în pandemie, iar protecția noastră trebuie să fie la fel de sporită ca și până acum.

„Cetățenii par că doresc să se infecteze”

Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, atenția întregii lumi s-a îndreptat către ororile comise în timpul acestui război sângerps comandat de Vladimir Putin. Din păcate, miile de pierderi de vieți omenești au îngrijorat atât de tare toate organizațiile lumii, astfel că, pandemia a trecut pe loc second.

Din acest motiv, după doi ani de restricții și purtare a măștii de protecție, inevitabilul s-a produs și dintr-o dată, toate lucrurile au părut că revin la normal. Din păcate, specialiștii trag un semnal de alarmă privind existența pericolului printre noi.

El consideră că este nevoie ca purtarea măștii de protecție să aibă loc în orice spațiu public, de dimineața până seara.

„Nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem…

De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie”, a transmis prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.