21.1 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEconomicTop asiguratori la începutul anului. ASF anunţă că a început să scadă...

Top asiguratori la începutul anului. ASF anunţă că a început să scadă concentrarea excesivă pe piaţa RCA

Concentrarea excesivă înregistrată pe piaţa RCA, în ultimii ani, începe să se reducă treptat, după falimentul companiei City Insurance SA, în condiţiile în care cel puţin şase din cele opt societăţi, autorizate să vândă asigurări de răspundere civilă obligatorie auto, au acumulat cote de piaţă considerabile în prima lună a acestui an.

Conform analizelor efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), compania cu cele mai mari vânzări rămâne Euroins România Asigurare Reasigurare, a cărei cotă de piaţă a crescut doar marginal, de la 35,4% pe ansamblul anului 2021, la 37,6% în luna ianuarie 2022.   În acelaşi timp, cotele de piaţă ale altor firme au crescut, marcând un proces de diversificare până la un nivel care nu a mai fost atins în ultimii ani, concentrarea accentuată fiind, de altfel, una dintre marile probleme ale pieţei RCA.   

Allianz-Ţiriac Asigurări S.A. a avut o cotă de piaţă de aproape 18,7% în ianuarie, iar Groupama Asigurări S.A. a ajuns la 14,5%, mai arată datele A.S.F. 

  „Cu o singură excepţie notabilă şi ceilalţi jucători din piaţa RCA au avut, în ianuarie, cote semnificativ peste cele obişnuite din ultimii ani.    Grawe România Asigurare S.A. s-a apropiat de 11% din vânzările de RCA, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group S.A. a atins 9,7%, iar Omniasig Vienna Insurance Group S.A. 7,4%, în timp ce Generali România Asigurare Reasigurare S.A. a marcat o cotă de doar 1,27%. ”explică reprezentanţii Autorităţii.  

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI