6.1 C
Bacău
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăSocialAstăzi cei mai buni profesori pleacă din școli. De ce se întâmplă...

Astăzi cei mai buni profesori pleacă din școli. De ce se întâmplă asta?

Profesorul isi motiveaza plecarea astfel: era vorba despre alegerea între respectul de sine și munca de profesor în beneficiul copiilor.

Astăzi avem deja prea mulți profesori care au fost nevoiți să plece din școli. Cineva a renunțat de bună voie, cineva a fost concediat de către administrație sau cu ajutorul părinților. Acest fenomen se va întâmpla și în continuare, deoarece unii elevi întrec limitele.

Auzim tot mai des povești nebunești care se întâmplă în școli.

Copiii sunt nepoliticoși, știu că nu vor fi pedepsiți, nu înțeleg principiile subordonării și prin comportamentul lor distrug atât sistemul școlar, cât și propriul lor viitor. 

Răbdarea profesorilor nu este o resursă nelimitată.

Părinții, desigur, iau partea copiilor, pentru că această cale e mult mai ușoară, decât munca în echipă împreună cu profesorii. Profesorii rămân vinovați, iar copiii învață să evite pedeapsa. Adolescenții provoacă frică în rândul colegilor de clasă și elevilor mai mici, iar profesorii nu știu cum să le facă față.

Această alegere – este principala problemă a educației moderne.

Toți se plâng că în școli e lipsă de cadre. În același timp, există suficiente Universități pedagogice care în fiecare an formează cadre didactice noi. Copiii vor să fie profesori, multora nu le pasă nici de salariile mici. Dar ei se confruntă cu lipsa totală a drepturilor, cu grosolănia părinților și cu comportamentul urât al elevilor. Este înfricoșător faptul că administrațiile sunt gata să-și răstignească propriii profesori pentru fiecare fleac.

Nu există ierarhie, subordonare. Acum elevii nu tind să dobândească cunoștințe. Acum profesorul trebuie să tindă spre asta. În loc să ofere cunoștințe, să organizeze procesul educațional, el trebuie să danseze în jurul fiecărui copil problematic, în detrimentul copiilor buni.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI