Cea mai rea grupă de sânge! La ce boli sunt predispuși cei care o au

Dacă ne putem schimba stilul de viață sau dieta pentru a ne feri de anumite boli, nu ne putem schimba grupa de sânge, care este determinată de substanțele microscopice moștenite.

Aceste substanțe de suprafață interacționează cu sistemul imunitar în diferite moduri, amplificând sau eliminând riscul de apariție a unor boli. Așa au apărut o serie de studii care susțin că, în funcție de grupa de sânge, vom suferi de probleme cardiace, cancer sau alte maladii.

Vești bune pentru cei cu grupa sanguină O

Acum există vești bune pentru cei cu grupa sanguină O. Unele cercetări au arătat că persoanele cu această grupă de sânge au un risc mai mic de a suferi de o boală coronariană. Experții nu au găsit o explicație exactă, însă unii cred că s-ar putea datora faptului că alte cei cu alte grupe de sânge pot avea colesterol mai mare și cantități mai mari de proteine, ​​care sunt legate de coagulare.

Grupa sanguină și cancerul la stomac

Tot anumite cercetări au sugerat că persoanele cu grupe de sânge A, AB și B sunt mai expuse riscului de a avea cancer la stomac decât cele cu grupa 0. Cercetătorii pun asta pe seama faptului că infecția cu H. pylori este mai frecventă la persoanele cu grupa sanguină A.

Probleme de memorie

Până acum a existat un singur studiu, considerat de unii experți irelevant, care susținea că persoanele cu grupa sanguină AB ar putea să sufere de probleme de memorie mai mult decât cei cu orice altă grupa.

Cancer pancreatic

Riscul de a suferi de acest tip de cancer este mai mare pentru cei care au grupa sanguină A, AB sau B. Se pare că moleculele din celulele roșii din grupa de sânge A și B ajută anumite bacterii, numite H. pylori, să crească în intestin, sporind astfel riscul de cancer pancreatic.