Noul trend din turismul autohton. De Paşte, românii caută relaxarea la stână sau la fermele tradiţionale

Cu cât mai rustic, cu atât mai bine. Acesta este noul trend din turismul autohton care s-a dezvoltat timid în perioada celor doi ani de restricţii impuse de pandemie, dar care pare că se impune în prezent.

Vacanţa de Paşte va fi câştigată cu siguranţă de pensiunile agroturistice în detrimentul hotelurilor de trei şi patru stele din zona staţiunilor montane din Prahova.  Turiştii pare că s-au plictisit de pachetele clasice oferite de marii hotelieri şi caută acum ineditul şi apropierea de natură, fugind totodată de zonele turistice tradiţionale scumpe şi aglomerate.

Ca şi de Crăciun, pachetele pentru vacanţa de Paşte în staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt mai scumpe chiar şi cu 30 la sută faţă de anii anterior.  O cameră dublă într-un hotel de patru stele, în Sinaia, se închiriază cu 3.000-4.000 de lei pentru trei sau patru nopţi de cazare în weekendul Paştelui. Tarifele ajung la 1.800-2.000 la un hotel de trei stele, tot pentru 3-4 zile.  În preţ este inclus doar micul dejun şi o masă festivă în dimineaţa de 24 aprilie, şi un platou tradiţional cu ouă roşii şi cozonac în noaptea de Înviere. Pentru copii se plăteşte suplimentar între 600 şi 800 de lei în funcţie de vârsta acestora.