8.9 C
Bacău
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăSocialINS: Perioada de autorecenzare online se prelungește până la data de 27...

INS: Perioada de autorecenzare online se prelungește până la data de 27 mai inclusiv

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat vineri în cadrul unei conferințe de presă că autorecenzarea online se prelungește până în data de 27 mai 2022.

Tudorel Andrei, Președintele INS, a spus că, în urma interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de populaţie în ultimele zile, peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară, Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis să prelungească până pe data de 27 mai, inclusiv, perioada în care se poate face autorecenzarea.

Astfel, noul calendar al Recensământului Populației și Locuințelor este următorul:

  • Platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022;
  • Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

Până acum, au fost completate peste 8,5 milioane de chestionare, potrivit ultimului comunicat al INS. Județele cu cel mai mare număr de persoane autorecenzate sunt Brașov, Harghita, Teleorman, Covasna, Botoșani și Bihor.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis luni un mesaj în care i-a îndemnat pe credincioși să participe la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor şi să-şi declare apartenența religioasă. Preafericirea Sa a numit recensământul din acest an „un moment favorabil pentru mărturisirea identității religioase”.

Sursa: basilica.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI