17.8 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministratie-PoliticValentin Ivancea: Primarul Viziteu și acoliții de la USR vor să blocheze...

Valentin Ivancea: Primarul Viziteu și acoliții de la USR vor să blocheze finalizarea etajelor 3, 2 și 1 de la fostul Spital Municipal!

,,Primarul Viziteu și acoliții de la USR vor să blocheze finalizarea etajelor 3, 2 și 1 de la fostul Spital Municipal! Mulțumesc celor 32 de consilieri județeni pentru votul dat astăzi!

Preluarea clădirii fostului Spital Municipal în domeniul public al județului Bacău a fost aprobată de Consiliul Județean cu 32 de voturi pentru. Mingea este acum în curtea Consiliului Local, care trebuie să aprobe acest transfer de proprietate, în acord cu soluția identificată de Ministerul Sănătății: terminarea etajelor 3, 2 și 1 de la fostul spital și integrarea sa în circuitul sanitar al Spitalului Județean de Urgență.

Mă aștept ca aleșii locali să surmonteze opacitatea primarului Viziteu și a consilierilor USR, care – după 15 ani de șantier – urmăresc să blocheze finalizarea lucrărilor și să mențină clădirea fostului Spital Municipal la statutul de… șantier.

Cinismul găștii politice Viziteu & USR, care sacrifică sănătatea băcăuanilor pe altarul unor interese de grup, este incalificabil și inacceptabil!

Mai ales că la Primărie NU EXISTĂ nicio adresă de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din care să rezulte că pot fi investite fonduri europene într-un spital care nu mai există din iunie 2020, fiind desființat prin Hotărâre de Guvern. Le aduc la cunoștință lui Viziteu și acoliților săi că domeniul public al municipiului Bacău nu este „Domeniul Viziteu”, de care vremelnicul primar să dispună după cum îi dictează bunul plac! Trecerea fostului Spital Municipal în domeniul public al județului nu schimbă cu nimic statutul clădirii de bun aflat în DOMENIUL PUBLIC!

Mulțumesc celor 32 de consilieri județeni care, indiferent de opțiuni și simpatii, au înțeles că sănătatea băcăuanilor nu are culoare politică și că împreună putem finaliza cele 3 etaje rămase de amenajat și, astfel, să punem în funcțiune această clădire medicală.

Aștept aceeași responsabilitate și din partea omologilor noștri din Consiliul Local (CL) care – sunt ferm convins – vor reuși să depășească bruiajul demagogic al vremelnicului Viziteu, un individ care confundă funcția de primar, cu statutul de voievod sau despot local. Un vot în oglindă din partea CL deschide calea pentru integrarea clădirii în circuitul medical al SJU, sub acoperișul unui spital unic, de sine stătător.

P.S. – Voi înainta, în cursul zilei de azi, către UAT Municipiul Bacău hotărârea aprobată de Consiliul Județean, astfel încât să fie promovat cât mai urgent un proiect de hotărâre la nivelul Consiliului Local pentru transferul fostei clădiri a Spitalul Municipal în domeniul public al județului.”, a transmis Valentin Ivancea.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI