21.1 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăExternCOMANDANȚII ȘI APROXIMATIV O MIE DE LUPTĂTORI UCRAINENI DIN AZOVSTAL (MARIUPOL) NU...

COMANDANȚII ȘI APROXIMATIV O MIE DE LUPTĂTORI UCRAINENI DIN AZOVSTAL (MARIUPOL) NU S-AU PREDAT, IAR RUȘII AU RELUAT BOMBARDAMENTELE ASUPRA COMBINATULUI SIDERURGIC

Război în Ucraina. Comandanții și aproximativ o mie de luptători ucraineni din Azovstal (Mariupol) NU s-au predat, iar rușii au reluat bombardamentele asupra combinatului siderurgic. Ucrainenii continuă eliberarea localităților de lângă Harkov.

În adresarea sa de la miezul nopții către poporul ucrainean, președintele Volodimir Zelenski a făcut o comparație între “arma minune” anunțată de ruși (o armă cu laser, antiaeriană, care ar trebui să doboare dronele Bayraktar) și armele minune în care Hitler își punea speranța pentru a opri înfrângerea Germaniei în Al Doilea Război Mondial. Zelenski a explicat că rușii au folosit până acum peste două mii de rachete în Ucraina și că ar fi ajuns la epuizarea stocurilor, acesta fiind motivul pentru care ar utiliza așa-numita armă cu laser.

Potrivit Comandamentului Ucrainean, în acest moment, țintele Armatei Ruse s-au redus la cucerirea orașului Sverodonețk și a Donbasului istoric (regiunile Luhansk și Donețk) și la securizarea coridorului terestru între Crimeea și Donbas.

Mariupol. Dintre cei aproape o mie de apărători de la Azovstal care s-au predat, o parte au fost transportați în Federația Rusă și preluați de FSB. Totuși, potrivit liderului separatist din Donețk, în interiorul Azovstal au mai rămas cel puțin o mie de luptători, inclusiv comandanții, iar rușii au reluat aseară bombardarea combinatului siderurgic. Și, într-adevăr, unul dintre comandanții Batalionului Azov a postat aseară pe Twitter o poză cu data și cu textul “Bătălia continuă”.

Potrivit separatiștilor pro-ruși, există intenția de a demola complet combinatul siderurgic și de a transforma zona în stațiune turistică.

Frontul de Est. Armata Ucraineană continuă eliberarea treptată a localităților de lângă Harkov, rușii preferând să transfere trupe spre Donbas. Potrivit ISW, Armata Rusă se pregătește de un asalt puternic asupra orașului Severodonețk, ultima localitate mai importantă necucerită din regiune Luhansk.

Frontul de Sud. În ultimele 24 de ore, rușii au bombardat pe toată linia de contact, fără a efectua operațiuni ofensive.

Sursa: Aplicația Biziday.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI