21.1 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministratie-PoliticLucian Daniel Stanciu Viziteu: ,,Ce facem concret pentru locurile de joacă și...

Lucian Daniel Stanciu Viziteu: ,,Ce facem concret pentru locurile de joacă și parcurile din municipiul Bacău”

,,În ultimele zile s-a adus în discuție modul în care arată locurile de joacă și parcurile din Bacău. Unii politicieni (pentru că nu pot fi numiți doar consilieri locali) au insinuat că ar fi indicat să nu organizăm nimic de 1 Iunie, ci să reabilităm aceste locuri.

Au fost recepționate până în prezent locuri de joacă NOI în cartierul ANL, Letea 32 și Letea 50 bis, și cel de la Școala „Octavian Voicu”, reamenajat integral după un incendiu.

Iată ce se întâmplă acum: pentru locurile de joacă dintre blocuri, dar și pentru cele aflate în curtea grădinițelor se derulează un studiu de avizare a lucrărilor de intervenție. Apoi, vom avea o radiografie clară a lucrărilor ce trebuie executate în toate cele 46 de locații. Unele vor avea nevoie doar de reparații și înlocuirea unor echipamente.

Dacă starea de deteriorare este prea mare, vom lua în calcul reconstruirea integrală. Estimările incipiente arată că e nevoie de 2 milioane de euro pentru a reabilita și moderniza locurile de joacă din municipiul Bacău.

Urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici, obținerea autorizațiilor de construcție și aprobarea costurilor prin hotărâre de Consiliul local. După aprobarea HCL-urilor pentru fiecare dintre aceste spații, vom derula licitație pentru proiectare și execuție.

Voi face toate demersurile pentru a moderniza locurile de joacă, mai ales că acest lucru nu s-a făcut de mulți ani.

Nu vreau o „spoială”, ca să vedeți că am dus 2 bănci și 2 leagăne. Toate echipamentele instalate la un loc de joacă presupun măsuri de siguranță. Orice alegem trebuie să fie calitate pentru mulți ani și pentru binele copiilor noștri. Conform legislației în vigoare aceste lucrări nu mai pot fi făcute de către echipele primăriei, ci trebuie contractate cu firme autorizate pentru astfel de lucrări.

De aceea, vă rog să aveți răbdare. Sunt și eu părinte, înțeleg cât de mult contează să avem posibilitatea de a ne petrece timpul cu copiii în aceste locuri, cât mai multe, cât mai aproape de casă!

În ceea ce privește Parcul Cancicov și Parcul Gherăiești, aici se derulează studiile de fezabilitate. La finalizarea acestora, vom afla ce tip de intervenție trebuie să facem și cât va costa. Vizăm și accesarea de fonduri europene, de aceea, studiile sunt o obligație.

Vor fi publicate imagini referitoare la soluțiile de modernizare a acestor obiective deosebit de importante și care necesită investiții majore, nu simple intervenții punctuale care să nu aducă plus-valoare pentru comunitatea noastră!”, a transmis Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI