21.1 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEvenimentConsiliul Județean Bacău: Întâlnirea dl. președinte Valentin Ivancea cu Sfântul Părinte...

Consiliul Județean Bacău: Întâlnirea dl. președinte Valentin Ivancea cu Sfântul Părinte Papa Francisc

Întâlnire cu Sfântul Părinte Papa Francisc

Pe 1 Iunie 2019, nu am avut posibilitatea să fiu prezent la Iaşi, unde Sfântul Părinte – aflat în vizită apostolică în România – le-a vorbit sutelor de mii de credincioşi.

La 3 ani distanță de la acest moment istoric, pe 1 iunie 2022, am participat la întâlnirea cu Sanctitatea Sa, în Piața Sf. Petru din Roma, alături de familie și o delegație băcăuană formată din europarlamentarul Dragos Benea și prefectul județului Lucian Bogdanel, însoțită de pr. Isidor Iacovici- coordonator naţional pentru pastoraţia românilor catolici de rit latin în Italia.

Am avut privilegiul de a înmâna Suveranului Pontif reprezentarea grafică a județului cu o fărâmă de pământ românesc, rugându-l să îl binecuvânteze cu năzuința de pace și comuniune pentru toți băcăuanii și în mod particular pentru comunitatea romano-catolică a județului Bacău a cărei vigoare în credință este unanim recunoscută.

Emoția profundă pe care am simțit-o în fața Sfântului Părinte nu poate fi redată în cuvinte și este greu de egalat ca intensitate a trăirii!

Cuvintele Papei Francisc capătă o greutate aparte: „Aşadar, soluţia la diviziuni nu este opoziţia faţă de cineva, pentru că discordia generează altă discordie. Adevăratul remediu începe de la a cere lui Dumnezeu pacea, reconcilierea, unitatea.”

Sub imperiul acestor cuvinte, a căror rezonanță străbate granițele şi timpul, am adus înapoi, în Bacău, un crâmpei din această trăire, prin binecuvântarea primită pe reprezentarea grafică a județului, pe care Sfântul Părinte – cu infinită gratitudine – a binevoit să o semneze!

Pentru această întâlnire de excepție, adresez mulțumiri alese E.S. Mons. Miguel Maury Buendia – Nunțiu Apostolic în România, PS @Iosif Păuleț , PS Petru Sescu și PS Petru Gherghel – Episcopia Romano-Catolica Iasi. Sprijinul absolut pe care mi l-au oferit în cadrul acestui demers este neprețuit!

Sursa: Consiliul Județean Bacău.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI