21.1 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăExternMacron a ajuns în Republica Moldova. Maia Sandu: Discutăm despre candidatura noastră...

Macron a ajuns în Republica Moldova. Maia Sandu: Discutăm despre candidatura noastră la UE

Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns miercuri la Chișinău, după vizita pe care a efectuat-o în România. Macron s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu, iar cei doi au discutat despre relațiile bilaterale și despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Franța este un partener pe termen lung. Am discutat despre relațiile bilaterale și despre candidatura Republicii Moldova la UE”, a scris Maia Sandu într-un mesaj pe Twitter.

Înainte de plecarea în Moldova, Macron a declarat, într-o conferință comună cu președintele Klaus Iohannis, că sunt necesare mesaje de susţinere pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova, ţară „destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi”.

„Trebuie să trimitem un mesaj de susţinere către Ucraina, în acest moment critic. Să considerăm şi situaţia Moldovei, ţară vecină, în care mă voi deplasa astăzi. Trebuie să o susţinem, pentru că este destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi pe care îl primeşte cu generozitate pe solul său. Reprezentanţii organizaţiilor umanitare mă vor însoţi”, a spus Macron.

Sursa: digi24.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI