21.1 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăExternRusia, a două tăiere de gaze către Europa în două zile consecutive

Rusia, a două tăiere de gaze către Europa în două zile consecutive

Gazprom a anunțat miercuri o nouă tăiere de gaze către Europa prin gazodutul Nord Stream 1, după o mișcare similară făcută marți. Nord Stream 1 funcționează acum la 40% din capacitate, potrivit Reuters. Ministrul Economiei din Germania afirmă că Rusia vrea să alimenteze sentimentul de nesiguranță și să crească prețul combustibilului.

A doua tăiere în furnizarea de gaze în tot atâtea zile a redus funcționarea gazoductului Nord Stream 1 la doar 40% din capacitate. Gazprom a dat vina inițial pe echipamentele Siemens Energy, a căror mentenanță în Canada suferă întârzieri, însă autoritatea de reglementare în energie din Germania spune că acest lucru nu explică reducerile.

Uniper, cel mai mare importator de gaz rusesc din Germania, afirmă că livrările din Rusia sunt reduse cu un sfert față de volumele agreate.

Prețurile gazului din Marea Britanie și Olanda au crescut după anunțul Gazprom, cel mai recent exemplu despre cum piața energiei a devenit centrul războiului economic dintre Moscova și Occident de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina

Gazprom a anunțat miercuri că va reduce folosirea echipamentelor Siemens la stația de comprimare Portovaia, de lângă Sankt Petersburg.

„Argumentul părții ruse este doar un pretext. Este evident o strategie de a stârni neliniște și de a crește prețurile”, a declarat ministrul german al Economiei, Robert Habeck, potrivit Reuters. 

După tăierea de miercuri, gazoductul Nord Stream 1 mai transportă doar 67 de milioane de metri cubi de gaz pe zi.

Gazprom nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta subiectul.

Sursa: digi24.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI