21.1 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministratie-PoliticMarcel Ciolacu cere scăderea preţului combustibilului în România. „La summitul G7, comuniştii...

Marcel Ciolacu cere scăderea preţului combustibilului în România. „La summitul G7, comuniştii de americani şi de francezi au venit la fel cu plafonarea preţului la petrol”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, referitor la prețurile mari la carburanți și compensarea acestora de către stat și companii pentru 3 luni, că „dacă se intră iar într-o zonă nepredictibilă, plafonarea rămâne singura soluție”. Acesta a făcut referire și la propunerea Franței la Summitul G7 de a plafona prețul petrolului în statele producătoare, spunând „presupun că ei au dreptul să fie comuniști”.

„Am venit cu propunerea cu plafonarea (prețurilor la carburanți – n.red.). Am văzut ieri (duminică – n.red.) la summitul G7 pe comuniștii de americani și de francezi care au venit, la fel, cu plafonarea prețului la petrol. Dar presupun că ei au dreptul să fie comuniști. S-a venit cu această măsură, cu 5 lei la 10 litri, în care să fie jumătate susținut de către statul român, jumătate de către companii.

În acest moment suntem al doilea cel mai mic preț din Europa. Faptul că deja vorbim de o predictibilitate pe 3 luni de zile de prețuri la carburanți să nu mai crească este un pas înainte. Totul este în dinamică și vom vedea ce măsuri mai trebuie impuse. Această abordare de la summitul G7 îmi arată că și de această dată am venit cu varianta cea mai potrivită”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul PSD spune referitor la compensarea prețului la carburanți că „totul e perfectibil”.

„Dacă se intră iar într-o zonă nepredictibilă, plafonarea rămâne singura soluție, la fel cum a fost la energie când s-a venit cu compensarea”.

Franţa propune o plafonare a preţului petrolului la nivelul „țărilor producătoare”

Franţa se pronunţă în favoarea stabilirii unui „preţ maxim al petrolului” la nivelul „ţărilor producătoare”, cu scopul de a contracara scumpiri provocate de Războiul rus din Ucraina, anunţă duminică preşedinţia franceză, în marja summitului G7 din Bavaria.

Parisul „nu se opune în principiu” propunerii americane de plafonare a preţurilor, însă ”pentru noi ar fi şi mai puternic să stabilim un preţ maxim al petrolului care provine de la toate ţările producătoare”, subliniază Palatul Élysée.

„Este lucrul pe care trebuie să-l reangajăm în negocieri cu OPEP+ şi cu toţi producătorii de petrol din lume”, a mai transmis preşedinţia franceză.

Această propunere este distinctă de o măsură sugerată de către Statele Unite, o plafonare a preţurilor petrolului decisă de către ţările consumatoare.

Sursa: digi24.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI