8.9 C
Bacău
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăAdministratie-PoliticProiectul 𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 - 𝐄𝐔 - (Living somewere in Europe) a abordat subiectul...

Proiectul 𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 – 𝐄𝐔 – (Living somewere in Europe) a abordat subiectul conviețuirii, a promovării valorilor europene și a implicării active în viața comunității dintr-o perspectivă europeană

Proiectul 𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 – 𝐄𝐔 – (Living somewere in Europe) a abordat subiectul conviețuirii, a promovării valorilor europene și a implicării active în viața comunității dintr-o perspectivă europeană.

Dacă deschiderea oficială a proiectului a avut loc în Bacău, fiind primul eveniment în format fizic organizat după pandemie, în perioada 1-2 iulie în Ulm, Germania, a avut conferința de închidere a proiectului. Conferința de închidere a proiectului și expoziția, au avut loc în cadrul Danube Festival , iar ca speakeri din partea partenerilor de proiect au fost desemnați Silviu Botez, șef serviciu REDMA CJ Bacău și Ursula Serafin, director Maison de L’Europe.

Au fost prezentate rezultatele proiectului, modalitatea prin care comunitățile locale au putut să inițieze un dialog la nivel european dar au fost atinse și subiecte precum integrarea în comunitate, diversitatea și egalitatea de șanse.

În cadrul conferinței Județul Bacău a fost prezentat drept un exemplu de bune practici în promovarea diversității și multiculturalității în spațiul European, prin modul în care a gestionat activitățile proiectului și relația cu partenerii.

La nivelul județului Bacău, proiectul a reușit să faciliteze conștientizarea și transpunerea valorilor europene de la nivel ideologic la realitatea de lânga noi, comunicând prin imagini poveștile unor cetățeni activi ai Europei. Expoziția, prezentată în toate cele cinci țări partenere, a reprezentat o lecție pentru noi toți despre rolul fiecăruia în comunitate și despre o Europă unită în care valorile și culturile se întrepătrund în mod firesc și armonios, dând naștere unei dimensiuni unitare, europene.

Consiliul Județean Bacău a implementat proiectul alături de parteneri din Franța (Maison de L’Europe și Vincennes), Spania (Caceres), Germania (Ulm) și Portugalia (Primăria orașului Cuba).

Sursa: Consiliul Județean Bacău

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI