21.1 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministratie-PoliticEUGEN TOMAC: LA IARNĂ, RUSIA VA OPRI GAZELE CĂTRE UNIUNEA EUROPEANĂ. AM...

EUGEN TOMAC: LA IARNĂ, RUSIA VA OPRI GAZELE CĂTRE UNIUNEA EUROPEANĂ. AM PRIMIT ACEASTĂ INFORMAȚIE PE CALE OFICIALĂ, DIN PARTEA COMISIEI EUROPENE

“Acesta este unul dintre scenariile pe care Comisia Europeană le ia foarte serios în calcul. Prin urmare, a luat câteva măsuri concrete pentru a face față sezonului rece 2022-2023, în cazul în care Moscova va sista complet livrările de gaze. Gazprom a sistat deja livrările de gaze către 12 state membre UE, utilizând energia ca instrument de șantaj.

Am primit această informație pe cale oficială, din partea Comisiei Europene, în baza unei solicitări pe care am adresat-o în calitate de deputat în Parlamentul European.

Comisia Europeană îndeamnă statele membre să mărească zilnic și constant stocurile de gaze pentru a asigura astfel aprovizionarea cu energie a cetățenilor europeni.

Mai exact, Comisia a propus o obligație de stocare de gaz de 80% pentru 2022 și de 90% pentru anii următori.

Pregătirea pentru iarna viitoare trebuie să fie prioritatea zero, atât pentru Guvernul României, cât și pentru Comisia Europeană. Ar putea fi una dintre cele mai dificile din ultimii 100 de ani.”, a transmis Eugen Tomac.

VIDEO https://www.facebook.com/tomaceugen/videos/1263488647520766

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI