8.9 C
Bacău
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăExternPatru oameni, loviți de un fulger lângă Casa Albă. Au suferit răni...

Patru oameni, loviți de un fulger lângă Casa Albă. Au suferit răni care ar putea fi mortale

Patru persoane au suferit răni grave, după ce acestea au fost lovite de fulger, joi seară, 4 august 2022. Incidentul a avut loc în apropiere de Casa Albă din Washington, au informat autoritățile din SUA.

În parcul public situat în proximitatea reşedinţei preşedintelui SUA, doi bărbaţi și două femei au fost loviți de fulger. Pompierii care au intervenit la fața locului au declarat că victimele au „răni care ar putea fi mortale”, conform presei internaționale.

Alți 25 de oameni uciși de fulgere

În iunie 2022, cel puţin 25 de oameni au fost uciși de fulgere sau de alunecările de teren din Bangladesh, iar milioane de persoane au rămas izolate sau fără adăpost în regiunile joase din nord-estul țării, în urma celor mai grave inundaţii musonice din istoria recentă a ţării. În statul vecin, Assam, din India, alte 17 persoane au murit din cauza inundaţiilor, au declarat reprezentanţi din poliţie.

Cursurile de apă din Bangladesh s-au umflat mult, ajungând la niveluri periculoase. Iar scurgerile abundente de pe versanţii indieni au înrăutăţit situaţia, a explicat Arifuzzaman Bhuiyan, director al Centrului de prognoză şi avertizare la inundaţii.

Circa 105.000 de locuitori au fost evacuaţi, dar poliţiștii estimează că peste patru milioane de persoane sunt în continuare izolate. Potrivit informațiilor furnizate de autorităţile locale, aproximativ 3,1 milioane de persoane au fost strămutate, dintre care cel puțin 200.000 au fost cazate în adăposturi temporare, improvizate pe terasamente înălţate sau în zone înalte în mod natural.

Problemele generate de climă sunt tot mai mari

Bangladesh și India nu sunt singurele țări care se confruntă cu fenomene meteorologice extreme. Tot în acest an, furtunile și inundațiile au produs 128 de victime în Brazilia. Ploile abundente au lovit zona Pernambuco, unde a produs alunecări de teren care au distrus locuințele din cartierele sărace şi pe cele construite pe dealuri.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a survolat zona afectată a capitalei Pernambuco, Recife, și Jaboatao dos Guararapes. El a declarat că Brazilia s-a confruntat recent cu astfel de dezastre și în munții de deasupra Rio de Janeiro, în statele Bahia de sud și Minas Gerais.

Astfel, autorităţile au deblocat ajutoare financiare pentru familiile aflate în situaţie de urgenţă. Peste 9.000 de persoane din regiunea Recife şi-au pierdut locuinţele şi au fost cazate în adăposturi, după catastrofa produsă la sfârşitul lunii mai 2022. Iar o tragedie similară s-a soldat cu 233 de morţi în Petropolis, lângă Rio de Janeiro (sud-est), în luna februarie a anului curent.

Sursa: evz.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI