17.8 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăSocial1.5 milioane de doze de vaccin antigripal au fost achiziționate în acest...

1.5 milioane de doze de vaccin antigripal au fost achiziționate în acest an

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat, miercuri seară la Antena 3, că România a contractat 1.5 milioane de doze de vaccin antigripal. 

Față de anul trecut, s-a luat decizia de a achiziționa cu un milion de doze mai puțin deoarece în sezonul trecut au fost achiziționate 2.5 milioane de doze de vaccin antigripal, iar un milion nu au fost folosite. Vaccinul antigripal va fi disponibil mai devreme decât anul trecut. 

El este contractat, în acest an va fi disponibil mult mai repede decât în anul precedent. Anul precedent, din păcate, nu s-au folosit un milion de doze de vaccin, s-au folosit doar 1,5 din cele 2,5 milioane de doze de vaccin. Anul ăsta începem cu 1,5 şi o să vedem dacă, în funcţie de disponibilitate, în funcţie de dorinţa publicului de informare şi de onestitate – să ştiţi că un lucru foarte important este fii onest, să spui adevărul – pentru că oamenii au nevoie de o ţară în care încrederea în autorităţi şi în sistemul de sănătate să nu fie dinamitată permanent, ci să fie construită”, a declarat Rafila.

Vaccinul hexavalent pentru copii ar urma să fie disponibil din septembrie

Legat de vaccinul hexavalent pentru copii, Rafila a spus că achiziționarea acestuia a fost întârziată din motive procedurale, urmând să fie disponibil, cel mai probabil, în luna septembrie, potrivit news.ro. 

Achiziţia a întârziat din anumite motive procedurale. Procedura de achiziţie a fost începută la timp, dar ştiţi cum e cu achiziţiile publice, e complicat cu achiziţiile publice. Se rezolvă această problemă, fără niciun fel de problemă. Există disponibilitate a acestui vaccin şi eu cred că în cursul lunii septembrie se va încheia”, a afirmat Alexandru Rafila.

Sursa:adevarul.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI