17.8 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăSportDavid Popovici, încă o medalie de aur și record al competiției, în...

David Popovici, încă o medalie de aur și record al competiției, în proba de 200 m liber, la CM de juniori de la Lima

O nouă medalie de aur și un nou record pentru David Popovici la Campionatele Mondiale de natație pentru juniori de la Lima, din Peru.

Sportivul român David Popovici a cucerit, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber, cu timpul de 1:46.18. Acesta este și un nou record al competiției, Campionatele Mondiale de Nataţie pentru juniori de la Lima, Peru.

David Popovici a fost urmat pe podium de Daniel Meszaros, din Ungaria, cu timpul de 1:48.98, și de italianul Filippo Bertoni, cu 1:49.05.

Avansul sportivului român a fost considerabil față de următorii doi clasați: +02.80 (Meszaros) și +02.87 (Bertoni).

Cu o zi în urmă, multiplul campion român David Popovici stabilise, tot la mondialele de juniori de la Lima, un nou record al competiției când, alături de colegii săi Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, a încheiat cursa de 4×100 metri liber cu timpul de 3:18.84 și astfel cei patru au cucerit aurul.

Podiumul probei de ștafetă a fost completat de Franța, cu timpul de 3:20.29 – medalia argint, și de Lituania, cu un timp de 3:20.41 – medalia de bronz.

Prima medalie a României la Campionatele Mondiale de la Lima a fost adusă de Vlad Stancu, care a câștigat argintul în proba de 400 m liber.

După o cursă frumoasă, românca Andra Gorecki a reușit să se claseze pe locul patru în finala de la 200 m fluture feminin. Timpul său: 2:15.12 min, potrivit anunțului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Iar Bianca Costea s-a calificat în finala probei de 100 m liber, după ce a înotat în prima semifinală, pe care a încheiat-o pe locul al doilea, cu timpul de 56.45 s, al patrulea din semifinale.

Sursa: evz.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI