17.8 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministratie-PoliticUSR: Ordonanţa de urgenţă pe energie este o sfidare la adresa tuturor,...

USR: Ordonanţa de urgenţă pe energie este o sfidare la adresa tuturor, a românilor şi a industriei

USR reacționează după adoptarea OUG pe energie și spune că Guvernul își arată din nou incompetența prin adoptarea unei ordonanțe de urgență pe 1 septembrie cu aplicabilitate de la 1 septembrie, fără nicio dezbatere publică. „Este o sfidare la adresa tuturor, a românilor și a industriei”, arată USR, potrivit mediafax.

Toată această schemă de plafonare creează haos și distruge încet dar sigur sectorul energetic și economia românească. Asta se întâmplă când un guvern incompetent intră cu bocancii în piață! Noile modificări scot din schema de plafonare sute, mii de companii care până acum au beneficiat. Consecințele vor fi dramatice: restrângerea activității, prețuri mai mari în economie și pierderi de locuri de muncă. Soluția era să dăm credit fiscal la toate companiile românești și să reducem taxele din factură pentru toți românii”, spune Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii și servicii.

Potrivit deputatului USR, creșterile de taxe asupra companiilor din domeniu se vor reflecta în creșteri de prețuri pe lanț și pierderi de locuri de muncă.

„Toată economia pierde, mai puțin PSD, care va avea acces, prin ministerul Finanțelor, la niște bani din prețul energiei neplafonat, achitat de consumatorii industriali, companii, practic de toată activitatea economică din România”, mai spune Prună.

Aceasta spune că soluțiile USR sunt „simple și nu este prea târziu să fie aplicate”: reducerea TVA de la 19% la 5% cum au făcut-o Spania, Germania și alte țări, eliminarea altor taxe din factură și credit fiscal pentru toate întreprinderile românești.

Sursa: stiripesurse.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI