12.3 C
Bacău
vineri, martie 29, 2024
AcasăExternRegina Angliei, Elisabeta a II-a, a murit. Cel mai longeviv monarh din...

Regina Angliei, Elisabeta a II-a, a murit. Cel mai longeviv monarh din lume s-a stins la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani, a murit la 8 septembrie 2022, înconjurată de familie, la Castelul Balmoral din Scoția, care a fost de mult timp unul dintre locurile preferate ale suveranei. După moartea Reginei, Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii.

”Regina a murit în liniște la Balmoral, în această după-amiază. Regele şi Regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, arată anunţul.

Astăzi, în afara porților Palatului Balmoralului, există o atmosferă sumbră. Mai multe mașini au fost văzute intrând prin porțile sale de când medicii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a Reginei Marii Britanii.

Regina se afla sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral din Scoția. Medicii erau îngrijorați pentru sănătatea ei, după o evaluare suplimentară în această dimineață“, se spune în comunicat.

Elisabeta a II-a a fost cea mai longevivă regină a Marii Britanii şi cel mai în vârstă monarh din lume. A urcat pe tron în 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea. A preluat un regat care încă nu-şi revenise complet după Al Doilea Război Mondial, colaborând cu premierul britanic de atunci Winston Churchill. În timpul domniei sale, Marea Britanie a avut 15 prim-miniştri, în timp ce Statele Unite au schimbat 14 preşedinţi.

Regina Elisabeta are patru copii, opt nepoți și 12 strănepoți. Prințul Charles de Wales, a cărui soție este ducesa de Cornwall, este moștenitorul tronului Regatului Unit.

Sursa: adevarul.ro, hotnews.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

CELE MAI CITITE STIRI