17.8 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăExternMoartea Reginei Elisabeta a II-a: Sute de mii de persoane, aşteptate să...

Moartea Reginei Elisabeta a II-a: Sute de mii de persoane, aşteptate să aducă un ultim omagiu regretatei suverane

Britanicii care vor să aducă un ultim omagiu regretatei regine Elisabeta a II-a vor putea trece pe lângă sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale acesteia de miercuri seara până la începutul zilei de 19 septembrie, data la care va avea loc înmormântarea regretatei suverane, informează Reuters.

Sute de mii de persoane sunt aşteptate să îşi ia rămas bun de la cel mai longeviv monarh al Regatului Unit înainte de funeraliile sale de stat din 19 septembrie, la care vor participa mai mulţi lideri mondiali.

Britanicii vor putea trece pe lângă sicriu timp de 24 de ore pe zi, începând de miercuri, 14 septembrie, la ora locală 17:00 (16:00 GMT), până pe 19 septembrie, la ora 6.30 a.m..

„Cei care doresc să participe vor trebui să stea la coadă mai multe ore, posibil peste noapte”, a precizat Ministerul britanic al Culturii.

„Sunt aşteptate mulţimi mari, iar oamenii sunt încurajaţi să verifice din timp, să îşi facă planuri în consecinţă şi să fie pregătiţi pentru aşteptări lungi”, a adăugat acesta luni.

Controale de securitate de tip aeroportuar vor avea loc la Westminster Hall, cea mai veche dintre clădirile care alcătuiesc Parlamentul britanic, şi vor fi în vigoare restricţii stricte, urmând să fie permise doar genţile de dimensiuni mici.

Odată ajuns în capitală, sicriul va fi transportat la Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a familiei regale, unde va rămâne timp de 24 de ore. Miercuri cortegiul funerar va porni de la Palatul Buckingham şi până la Westminster Hall. În acest spaţiu uriaş sicriul va rămâne timp de patru zile, iar oamenii vor putea veni să aducă un ultim omagiu suveranei britanice.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie la castelul Balmoral din Scoţia, iar sicriul cu rămăşiţele sale pământeşti a fost adus duminică la Edinburgh, urmând să fie transportat cu avionul la Londra marţi.

Sursa: agerpres.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI