12.3 C
Bacău
vineri, martie 29, 2024
AcasăExternMorți și răniți, anunțați de Ucraina, după ce rușii au bombardat nemilos...

Morți și răniți, anunțați de Ucraina, după ce rușii au bombardat nemilos la Nikolaiev – Pericol de explozii nucleare

Cel puțin două persoane au murit și șase au fost rănite miercuri în timpul bombardamentele asupra orașului Nikolaiev, anunță un oficial ucrainean, potrivit CNN. Bombardamentele rusești au ucis miercuri cel puțin două persoane și au rănit șase în orașul port Nikolaiev din sudul Ucrainei, potrivit șefului administrației din regiune, Vitalii Kim. De asemenea, o școală și mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate în oraș.

„În jurul orei 01:10 a.m. Nikolaiev a fost bombardat. Potrivit datelor preliminare, a fost vorba de rachete S-300. O instituție de învățământ, facilități de infrastructură și clădiri rezidențiale au fost avariate. Potrivit datelor preliminare, două persoane au fost ucise, trei au fost rănite, iar alți trei cetățeni au fost tratați în regim ambulatoriu. Informațiile detaliate sunt în curs de clarificare”, a anunțat Kim, pe Telegram, susținând că un incendiu a izbucnit la o fabrică din cauza atacului.

De asemenea, Kim a îndemnat cetățenii să stea departe de centralele electrice, din cauza unor posibile atacuri. Primarul orașului, Oleksandr Sienkevych, a vorbit și el despre bombardamente. „După ora 1:00 a.m. în această noapte, Nikolaiev a fost bombardat masiv. Casele au fost avariate. Serviciile de urgență și serviciile municipale lucrează la fața locului. Unele străzi trebuie să fie curățate pentru ca transportul să poată trece”, a declarat Sienkevych într-o postare pe Telegram.

Oficialii ucraineni susțin că au recucerit până în prezent aproximativ 500 de kilometri pătrați de teritoriu în sud, de-a lungul granițelor din Nikolaiev și Herson.

Sursa: stiripesurse.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

CELE MAI CITITE STIRI