8.3 C
Bacău
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAdministratie-PoliticLucian Daniel Stanciu Viziteu: Tergiversarea predării rezervei de apă, spre administrare,...

Lucian Daniel Stanciu Viziteu: Tergiversarea predării rezervei de apă, spre administrare, Companiei Regionale de Apă Bacău riscă să ne ducă într-o criză de sănătate public

Tergiversarea predării rezervei de apă, spre administrare, Companiei Regionale de Apă Bacău riscă să ne ducă într-o criză de sănătate publică.

Asta o afirmă chiar CRAB, într-o adresă înaintată primăriei, prin care ne semnalează că nivelul de clor rezidual care provine de la stația de clorinare a Frontului de Captare Mărgineni 2 are valori mici, de doar 0.2 mg/l, în condițiile în care valoarea minimă reglementată de legislația în vigoare este de 0,1 mg/l.

CRAB solicită Primăriei Bacău reglarea dozei de clor în Stația de Clorinare, lucru imposibil de realizat, de vreme ce primăria nu are calitate de operator și nu deține licență ANRSC necesară pentru operarea stației. Singura instituție care deține o astfel de licență este chiar CRAB. De altfel, simplul fapt că monitorizează componența chimică a apei dovedește că operatorul regional de apă deja administrează, de facto, conducta.

Am convocat, prin urmare, o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a le solicita să aprobe transmiterea în administrare și exploatare a rezervei de apă către CRAB, înainte ca situația să devină una periculoasă pentru băcăuani. Mâine, la ora 11, puteți urmări online ședința.

Sursa: Facebook Lucian Daniel Stanciu Viziteu

ARTICOLE ASEMANATOARE

CELE MAI CITITE STIRI