16.1 C
Bacău
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăSocialDISCUȚII ALE POLIȚIȘTILOR BĂCĂUANI CU PARTICIPANȚII LA TRAFICUL LOCAL

DISCUȚII ALE POLIȚIȘTILOR BĂCĂUANI CU PARTICIPANȚII LA TRAFICUL LOCAL

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

La nivelul județului Bacău, polițiștii rutieri vor desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Ieri, 16 septembrie a.c, polițiștii rutieri și cei de prevenire au discutat cu participanții la traficul local, din comunele Hemeiuș, Măgura, Sărata și Luizi-Călugăra. Biciliștilor și căruțașilor le-au fost oferite de polițiști veste și elemente fluorescent-reflectorizante pentru a fi vizibili în trafic. Totodată, li s-au explicat obligațiile legale pe care le au când circulă pe drumurile publice.

Polițiștii reamintesc faptul că, legislaţia rutieră română reglementează normele rutiere obligatorii pentru conducătorii vehiculelor cu tracţiune animală și bicicliștilor, astfel încât, prin prezenţa acestora pe drumurile publice, să nu fie periclitată siguranţa circulaţiei.

Sursa: IPJ Bacău

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI