17.8 C
Bacău
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministratie-PoliticPrimarul Bacăului a anunțat că s-au demolat și ultimele două garaje de...

Primarul Bacăului a anunțat că s-au demolat și ultimele două garaje de pe strada Ștefan cel Mare nr.6, în zona Gepex

Lucian Stanciu-Viziteu susține că băcăuanii ce contestă în instanță hotărârile de demolare a garajelor nu fac decât să tergiverseze inutil lucrurile, ajungând, la final, să plătească atât demolarea cât și costurile de judecată.

,,S-au demolat și ultimele două garaje de pe strada Ștefan cel Mare nr.6, în zona Gepex.

Anul trecut, acolo au fost demolate 63 de garaje ale căror proprietari au înțeles că e pentru binele comunității să eliberăm domeniul public.

Contestarea în instanță a hotărârilor de demolare a garajelor este doar o tergiversare inutilă. Cei care încearcă să blocheze demolările vor ajunge să plătească, din propriul buzunar, nu doar costul acestora, ci și cheltuielile de judecată și de executare.

În cazul ultimelor două garaje am fost nevoiți să luăm calea instanței. Pentru unul dintre ele, cel care îl folosea nu a plătit niciodată niciun fel de taxe la Primărie, deși era construit de mai bine de 30 de ani.

Nu e nicio bucurie că am ajuns să tranșăm situația în instanță și că oamenii au sfârșit cu o notă de plată de aproximativ 7000 de lei, valoarea demolării și cheltuielile de judecată și de executare.

Situații asemănătoare mai sunt și în alte zone din oraș. Să fiți convinși că, acolo unde am eliberat domeniul public și au mai rămas garaje, singura explicație este de ordin juridic, și în niciun caz de statutul social sau de ,,cercul” de prieteni al celor care le dețin.

Înțeleg că acceptarea faptului că garajele din Bacău se demolează nu este ușoară și că sunt băcăuani care se consideră păgubiți, însă rămân la convingerea că decizia este necesară pentru regenerarea urbană.

Și reiterez: în locul garajelor nu vor apărea blocuri sau magazine, ci doar locuri de parcare, spații verzi și de relaxare.”, a transmis într-o postare, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI