1.1 C
Bacău
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăMondenCÂȚI ANI DE SUSPENDARE RISCĂ SIMONA HALEP, DUPĂ IZBUCNIREA SCANDALULUI DE DOPAJ!...

CÂȚI ANI DE SUSPENDARE RISCĂ SIMONA HALEP, DUPĂ IZBUCNIREA SCANDALULUI DE DOPAJ! ANUNȚUL MOMENTULUI

Simona Halep a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă marilor sportivi din întreaga lume. Lumea tenisului este zguduită de acest anunț, iar sportiva noastră s-a declarat șocată de aflarea veștii. Simona Halep riscă acum până la 4 ani de suspendare.

Simona Halep a fost azi suspendată provizoriu din tenis, după ce un test a ieșit pozitiv la una dintre substanțele aflate pe lista celor interzise. Sportiva noastră și-a încheiat sezonul competițional prematur, după înfrângerea suferită în primul tur la US Open. Azi, fostul lider mondial din WTA a anunțat că „începe cea mai dificilă luptă din cariera ei”, în încercarea de a-și dovedi nevinovăția.

În cazul în care sportiva noastră nu reușește să-și dovedească nevinovăția în cazul de dopaj, ea riscă până la patru ani de suspendare, conform regulamentelor antidoping existente în vigoare (în cazul unui medicament precum Roxadustat). „Sportivii pot obţine o reducere a suspendării, probabil până la trei ani, dacă recunosc rapid că s-au dopat şi acceptă sancţiunea”, transmite AP.

SIMONA HALEP RISCĂ PÂNĂ LA 4 ANI DE SUSPENDARE ÎN SCANDALUL DE DOPAJ

„Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)”, a anunţat, vineri, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de Reuters. „Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)”, a menţionat ITIA, precizând prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Grand Slam, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: „Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani”. Halep, care ocupă în prezent locul 9 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Sursa: eurosport.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

CELE MAI CITITE STIRI