-8.9 C
Bacău
miercuri, februarie 8, 2023
AcasăAdministratie-PoliticLucian Daniel Stanciu Viziteu: Salina din centrul orașului

Lucian Daniel Stanciu Viziteu: Salina din centrul orașului

,,Să deschizi o salină în zona centrală a Bacăului poate părea un vis imposibil. L-a preschimbat în realitate Simona Andronic, care a lăsat viața de corporatist din București și a revenit în orașul natal după 23 de ani. A închiriat spațiul din str. 9 Mai, nr. 82-84 (în spatele benzinăriei Mol) și a amenajat un spațiu ideal pentru haloterapie, terapie cu aerosoli salini uscați.

Cred că investiția Simonei reprezintă o idee foarte bună pentru că sarea are numeroase beneficii terapeutice, însă este dificil să mergi frecvent la salină, fie din lipsă de timp, fie din motive financiare.

Punctul forte al salinei este halogeneratorul, un fel de moară sofisticată care macină sarea microscopic. Așa cum mi-a explicat, ședințele de haloterapie dau rezultate în tratarea sau ameliorarea simptomelor specifice diverselor tipuri de afecțiuni: astm, bronșită cronica, alergii. În plus, haloterapia este considerată o alternativa eficientă de tratament a stărilor de anxietate sau diverse afecțiuni ale pielii.

În spațiul generos amenajat ca bază de tratament, pe jos, sunt împrăștiate peste trei tone de sare, teren ideal în care copiii se pot juca, ei fiind printre principalii beneficiari ai salinei.

Salina din centrul Bacăului are spațiu pentru 7 copii însoțiți de părinți, iar programul este de luni până sâmbătă între orele 16 – 19.

Este o bucurie pentru mine să văd băcăuani reîntorși acasă, investind cu pasiune și dragoste într-un domeniu atât de important cum este sănătatea.”, a transmis într-o postare Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

ARTICOLE ASEMANATOARE

CELE MAI CITITE STIRI