-8.9 C
Bacău
miercuri, februarie 8, 2023
AcasăAdministratie-PoliticExpoziție inedită in Parlamentul European

Expoziție inedită in Parlamentul European

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, prezentă astăzi la inaugurarea expoziției fotografice “Drumul european al R. Moldova” , organizată de europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP.

Eugen Tomac: „Sunt profund onorat că președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a acceptat invitația mea de a participa la festivitatea de deschidere a expoziției. Îi mulțumesc pentru cuvintele calde adresate românilor prezenți, dar mai ales pentru sprijinul, ajutorul și implicarea sa în procesul deloc ușor al aderării R. Moldova la Uniunea Europeană.

Am decis să organizăm această expoziție în săptămâna în care sărbătorim Ziua Națională a României pentru a arăta din nou sprijinul total și necondiționat pe care îl oferim R. Moldova.

Îi mulțumesc cu acest prilej domnului Siegfried Muresan, Președintele Delegației Parlamentare Uniunea Europeană – R. Moldova pentru sprijin și participarea la acest eveniment inedit.

Îi mulțumesc cu precădere domnului Președinte Traian Băsescu care a militat, în calitate de șef al statului român, pentru apropierea celor două state românești și a reușit. Iar astăzi continuă să promoveze perspectiva europeană a R. Moldova în Parlamentul European.

Îi sunt recunoscător și doamnei ambasador Daniela Morari, șefa misiunii R. Moldova pe lângă Uniunea Europeană, pentru că a dat curs invitației noastre și ne-a împărtășit câteva gânduri.

Această expoziție a fost organizată în colaborare cu Arhivele Naționale ale R.Moldova prin implicarea directă a domnului director Igor Cașu. Imaginile de arhivă din anii procesului de desprindere de URSS sunt un adevărat tezaur și mă bucur că am reușit împreună să mai facem un pas spre apropierea ținutului minunat de dincolo de Prut de Europa, de România!”.

Sursa: Partidul Mișcarea Populara

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI