22.3 C
Bacău
vineri, martie 29, 2024
AcasăAdministratie-PoliticCristian Paul Ichim: ,,Avize favorabile de la Consiliul Legislativ și de la...

Cristian Paul Ichim: ,,Avize favorabile de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Economic și Social pentru proiectul ce prevede sancționarea șoferilor care conduc cu viteză mai mare de 100 km/h”

,,Avize favorabile de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Economic și Social pentru proiectul ce prevede sancționarea șoferilor care conduc cu viteză mai mare de 100 km/h față de limitele maxime admise pe sectorul de drum pe care circulă.
Mă încântă faptul că acest proiect, depus luna trecută, a beneficiat de multe reacții pozitive. Asta îmi arată că e nevoie de sancțiuni drastice pentru educarea șoferilor teribiliști, care nu conștientizează că au în mână o armă atunci când conduc un autoturism cu viteză foarte mare.
Studiile privind siguranța rutieră din ultimii ani dovedesc că șoselele din România sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană. Țara noastră se află pe primul loc în topul țărilor cu cele mai multe decese ca urmare a accidentelor rutiere.
Reamintesc că proiectul de lege prevede reținerea pe o perioadă de 180 de zile a permisului de conducere al șoferilor care sunt găsiți conducând cu o viteză ce depășește cu 100 km/h limita de viteză maximă legală admisă pe sectorul de drum pe care circulă. De asemenea, ei vor rămâne și fără certificatul de înmatriculare al autovehiculului, iar dacă pe perioada reținerii lui, șoferii sunt găsiți conducând, se va dispune măsura confiscării autovehiculului.
Dacă acest proiect va fi aprobat, șoferii vor fi nevoiți să aibă mai multă grijă la viteza cu care circulă pe drumurile publice, reducându-se astfel numărul accidentelor grave, soldate cu victime sau decese.
Viața are prioritate, iar siguranța rutieră nu are culoare politică!”, a transmis într-o postare deputatul Cristian Paul Ichim.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI