18.8 C
Bacău
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAdministratie-PoliticLucian Daniel Stanciu Viziteu: ,,Întărim legatura cu băcăuanii din diaspora''

Lucian Daniel Stanciu Viziteu: ,,Întărim legatura cu băcăuanii din diaspora”

,,Am avut ieri o întâlnire oficială cu primarul orașului Drogheda, o localitate din Irlanda, fondată de vikingi si atestată in anul 1194.

Cu o populație de 4 ori mai mică decât Bacăul, acest oraș are o serie de facilități pe care ni le-am dori și noi, un exemplu fiind parcurile industriale.

Am stabilit cu primarul Cllr James Byrne sa avem în viitorul apropiat o serie de activități culturale, educaționale în comun și de colaborare economică și administrativă.

Evident, avem nenumărate lecții de învățat de la aceste administrații dezvoltate și am discutat punctual despre colectarea deșeurilor, renovarea fațadelor, importanța parcurilor industriale, zona metropolitană – pentru a replica orice model de buna practica.

Băcăuanii stabiliți in orasul Drogheda, si in general in Irlanda, sunt bine integrați si reprezintă cu cinste si profesionalism România, aspect confirmat si de primarul Bryne.

Mulțumesc Excelenței sale, Ambasadorul României în Irlanda, domnul Laurenţiu-Mihai Ştefan, pentru că a facilitat această întâlnire.

Discuțiile mi-au întărit ideea că trebuie să ne construim orașul profitând de toate avantajele poziționării geografice, a moștenirii istorice, cu deschidere către mediul de afaceri și, evident, având băcăuanii în centrul atenției.”, a transmis într-o postare, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

ARTICOLE ASEMANATOARE

CELE MAI CITITE STIRI