8.3 C
Bacău
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăSocialIa ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!” de Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli

Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!” de Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli este marcată anual la data de 30 ianuarie.

Pentru a marca această zi, sub sloganul ”Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!”, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară, alături de colegii lor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Rutier, Poliția orașului Buhuși și Postul de Poliție Blăgești au desfășurat activități specifice, dedicate elevilor de la școlile gimnaziale din localitățile Blăgești și Bahna.

Astăzi, începând cu ora 09.00, la Școala Gimnazială Buda, respectiv ora 11.00, la Școala Gimnazială Blăgești, au fost organizate ateliere de tehnică, dotare și informare.

În cadrul acestor ateliere, fiecare structură a prezentat specificul liniei de muncă, instrumentele de lucru, precum și informațiile de interes pentru elevi. Implicarea elevilor a fost pe măsură. Aceștia au pregătit cu grijă și atenție desene tematice, cu mesaje sugestive, împotriva violenței fizice, dar și psihologice, bullying. Drept răsplată, polițiștii au lăsat la cele două școli câteva rechizite folositoare în munca de predare-învățare. Totodată, cu ocazia acestei zile, toți polițiștii din județul Bacău cu atribuții în domeniu au încercat astăzi să ajungă la câți mai mulți elevi, pentru a discuta despre implicațiile violenței, consecințele ei și răspunderea legală.

Violența școlară este o formă a violenței cotidiene și o problemă globală. Deși nu este un fenomen nou, a crescut și a devenit tot mai vizibil în societatea actuală. Suntem convinși de faptul că toți elevii au primit sfaturile polițiștilor cu interes și că fiecare va munci mai mult pentru a deveni mai buni, mai ascultători și mai harnici în fiecare zi. Lucrurile frumoase vin doar dacă sunt ”autorii” faptelor frumoase.

Sursa: IPJ Bacău

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI CITITE STIRI